Betsson förvärvar bolag för 200 miljoner kronor

Bettingbolaget Betssons dotterbolag köper bolag i Sydamerika.
Betssons VD Pontus Lindwall.
Pontus Lindwall, VD Betsson.

Bettingbolaget Betssons dotterbolag SW Nordic Limited har nått en överenskommelse om att förvärva Inkabets B2C onlinespel-verksamhet, vilket är en snabbväxande sportbok och kasino som riktar sig till den västra regionen av Sydamerika. Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Den initiala köpeskillingen uppgår till 25 miljoner dollar. Betsson kommer även betala fyra miljoner dollar beroende på om Inkabet når vissa uppsatta intäkts- och EBIT-mål under de första sex månaderna, samt en uppskjuten betalning på fem miljoner dollar.

 

”Genom den här transaktionen fortsätter Betsson att ta marknadsandelar i Latinamerika, efter de tidigare förvärven av JDP Tech Ltd, Suaposta och Colbet. Detta stärker vår position i ett strategiskt viktigt område där vi har presterat bra och har stora ambitioner för framtiden”, kommenterar Pontus Lindwall, VD för Betsson.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco