Bico miljardförvärvar i USA

Bioteknikbolaget Bico har ingått avtal om att förvärva amerikanska Biosero för ett enterprise value av 165 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Erik Gatenholm, Cellink
San Diego-baserade Biosero har 75 anställda och erbjuder mjukvara för automatiserade arbetsflöden och uppkopplad laboratoriemiljö.

”Med Biosero tar vi ett betydande och strategiskt steg i att utöka vår portfölj med smarta kombinerbara mjukvarusystem för att möjliggöra automatiserade system. Bioseros mjukvaruplattform kommer binda samman vår omfattande portfölj av hårdvaruinstrument och lösningar och koppla samman våra framstående hårdvaruteknologier som vi förvärvat över åren. Genom förbättrad verkansgrad och effektivitet leder detta till bättre och snabbare beslutsfattande för våra kunder och bidrar till att lösa de moderna sjukvårdsutmaningar vi står inför”, säger Bicos VD Erik Gatenholm.

Bico förvärvar Biosero genom att betala cirka 63% av köpeskillingen i kontanter, och resten fördelat på 21% genom emission av vederlagsaktier och cirka 16% i form av tilläggsköpeskilling (aktier och kontanter) över kommande tre åren. Bico kommer konsolidera Biosero i sina räkenskaper och finansiella rapportering från första kvartalet 2022.

Bico kommer också att investera 20 miljoner dollar under en treårsperiod för att ytterligare påskynda Bioseros expansion till nya geografiska marknader och tillvarata de möjligheter som finns inom befintlig orderpipeline.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets