Biden har valt Janet Yellen till att bli finansminister

Den blivande presidenten Joe Biden har valt den tidigare Fed-chefen Janet Yellen till att bli finansminister i hans regering. Hon har länge ansetts vara en favorit till posten.
Janet Yellen.
Janet Yellen. Foto: Susan Walsh/TT
CNBC skriver att hon ses som ett politiskt ”säkert” val, då hon är kapabel till att kompromissa och därmed blidka republikanerna i senaten. Ett mer progressivt val försvårades när republikanerna lyckades behålla majoritetskontroll i senaten med minsta möjliga marginal.

Vidare har Biden utsett personer till andra viktiga poster i regeringen. Bidens säkerhetsrådgivare och juristen Antony Blinken utnämns till utrikesminister, medan Barack Obamas utrikesminister John Kerry får ansvar som USA:s klimatsändebud.

Biden ska presentera några medlemmar i sitt ekonomiska team tidigt nästa vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco