Biden leder med 11 procentenheter före Trump i senaste opinionsundersökningen

Med tre veckor kvar till amerikanska presidentvalet har demokraternas utmanare Joe Biden ett försprång på elva procentenheter till sittande presidenten Donald Trump. Det visar en ny undersökning från Wall Street Journal och NBC News.
Biden leder med 11 procentenheter före Trump i senaste opinionsundersökningen - biden-trump-900
Joe Biden och Donald Trump. Foto: Olivier Douliery/TT

Biden kammar hem 53 procent av rösterna mot 42 procent för Trump. De nya siffrorna visar att Trump har återhämtat sig något från första debatten. Direkt efter den gjordes en undersökning som visade att han var hela 14 procentenheter bakom Biden.

Samtidigt är försprånget större än i september när Trump var 8 procentenheter bakom Biden.

I november hålls även kongressvalet och enligt undersökningarna har demokraterna ett försprång på 8 procentenheter mot republikanerna. Då kongressen har stor makt är det viktigt att ta hem dess båda kammare. Lyckas ett parti med detta och även ser egna kandidaten sitta i Vita huset blir det betydligt lättare att driva igenom lagändringar.

Republikanerna kontrollerar idag senaten medan representanthuset är i händerna på demokraterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.