Bilia förvärvar tre bolag

Bilhandlarföretaget Bilia har ingått ett avtal om att förvärva Jönköpings Bildemontering AB, Ecris AB samt det fastighetsbolag som äger fastigheten där båda verksamheterna bedrivs. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bilia
”Jag är både glad och nöjd över att Bilia förvärvar Jönköpings Bildemontering AB och Ecris AB som är bolag som jobbar i framkant med att ta tillvara och återanvända delar från bilar på ett sätt som är hållbart både för miljön och företagandet”, kommenterar Bilias vd och koncernchef Per Avander.

Verksamheterna samt fastighetsbolaget har under de senaste åren redovisat en genomsnittlig omsättning på cirka 140 miljoner kronor och en rörelsemarginal på runt 15 procent.

Bilia uppger att koncernens sysselsatta kapital och nettolåneskuld uppskattas öka med cirka 200 miljoner kronor relaterat till förvärvet.

Tillträdet planeras ske den 1 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets