Bioarctic minskar omsättningen och gör fortsatt förlust

Forskningsbolaget Bioarctics nettoomsättning under det fjärde kvartalet 2019 uppgick till 26,4 miljoner kronor (515), vilket var lägre än fjärde kvartalet 2018 som inkluderade en milstolpsersättning om 449 miljoner kronor.

Det framgår av bokslutskommunikén.

Rörelseresultat uppgick till -21,1 miljoner kronor under det fjärde kvartalet (430). Minskning i rörelseresultat beror på lägre milstolpsersättning och minskade intäkter från Parkinsonprogrammet.

Resultat per aktie blev -0:19 kronor (3:81).

Under kvartalet utökades portföljen med två nya projekt i tidig forskningsfas.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska utgå för räkenskapsåret 2019.

Bioarctics vd Gunilla Osswald meddelar att fokuset framöver kommer ligga på bolagets kärnverksamhet som består av forskning och utveckling av läkemedel mot Alzheimers, Parkinsons och andra sjukdomar i det centrala nervsystemet.

Två nya forskningsprojekt har adderats till portföljen, ett för Alzheimers och ett för
olika CNS-sjukdomar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här