Bioextrax rusar på nytt licensavtal

Spotlight-noterade bioteknikbolaget Bioextrax rusar med drygt 80 procent under den inledande handeln på måndagsmorgonen.
Bioextrax rusar på nytt licensavtal - raket-aktier-700-170309_binary_6831148.jpg
Rallyt beror på beskedet under morgonen om att bolaget ingått ett 25-årigt licensavtal med amerikanska Full Cycle Bioplastics avseende sina PHA-extraktionsmetoder, inklusive den patenterade PHA-extraktionseknologin.

”Med det nu ingångna licensavtalet och prisnivåerna, och de produktionsplaner som vi fått kommunicerade till oss från FCB, så börjar detta avtal generera intäkter redan 2021 för att årligen öka till upp mot en miljard kronor eller mer i årliga intäkter till Bioextrax från år 2026 till år 2045”, sade Edvard Hall, VD för Bioextrax, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.