Bitcoin når nya höjder

Värdet på bitcoin har stigit till nästan 6000 dollar.

Kryptovalutan bitcoin har klättrat till nya höjder senaste veckan och nådde som högst 5.866 mot dollarn på fredagen.

I början av september satte kryptovalutan vad som skulle visa sig vara en tillfällig topp strax under 5.000 dollar.

Kinesiska myndighetsbeslut och ett uttalande av JP Morgans vd Jamie Dimon där han kallade bitcoin för en bluff, satte nedåtpress under ett par veckor.

I takt med att kursen har stigit igen har intresset också ökat. I början av oktober rapporterade Wall Street Journal att Goldman Sachs överväger om de ska börja erbjuda handel i bitcoin och andra kryptovalutor. Det skulle i så fall bli första Wall Street-firman som direkt involveras i marknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco