Blandad utveckling på Asienbörserna

Utvecklingen på Asienbörserna var blandad på onsdagsmorgonen med fortsatt fokus på att bekämpa den rådande pandemin. USA-börserna stängde svagt ned under tisdagen efter att först ha varit upp ett par procent.

Medan Kina på onsdagen hävt det reseförbud som trädde i kraft i slutet av januari inom Wuhanprovinsen, deklarerade Japans premiärminister Shinzo Abe under tisdagen nödläge i landet i ett försök att slå tillbaka mot coronaviruset. Nödläget är tänkt att vara i en månad.

I Fastlandskina var både Shenzen och Shanghai ned omkring 0,3 procent. Hongkongs Hangseng-index var samtidigt ned 0,8 procent.

Tokyobörsens Nikkei 225 stack ut och steg 1,7 procent. H&M-konkurrenten Fast Retailing var upp över 6 procent.

Sydkoreanska Kospi steg omkring 0,4 procent.

Singapore har nyligen lagstadgat att sociala samlingar oavsett storlek inte får äga rum, rapporterar CNBC.

Nifty 50 i Indien var upp 2,3 procent medan australiska S&P/ASX 200 steg med 1,2 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här