Blecher: Den klarast lysande aktiestjärnan

Simon Blecher lyfter i ett inlägg fram två attraktiva aktier.

Två månaders nedgång förbyttes till en ganska stark uppgång i oktober där Stockholmsbörsen steg med nästan 7 procent. Ändå var uppgången här hemma mindre än för exempelvis tyska DAX och flera amerikanska index. Det skriver Simon Blecher, förvaltare av Carnegie Sverigefond i ett inlägg på hemsidan daterad den 4 november. Han konstaterar att det återigen blev centralbanksfest på börserna.

Simon Blecher lyfter fram Autoliv som den klarast lysande stjärnan i fondens portfölj. Bolaget fortsätter att öka tillväxten och vinsten kombinerat med ljusa framtidsutsikterna. “Trots kursuppgången handlas aktien till 11 gånger rörelseresultatet på nästa år, vilket får anses som attraktivt för en marknadsledare med höga marginaler och stark tillväxt”, skriver Simon Blecher.

Vidare sticker Volvos värdering ut som låg, anser han. Bolaget är en marknadsledare med låga marginaler. “Vi gissar att årets vinst före skatt blir 22-23 miljarder kronor och då talar vi om ett företag som har ett börsvärde kring 180 miljarder kronor. Tror man inte världen går under nästa år bör kursen leta sig upp över 100 kronor igen”, skriver Simon Blecher.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här