Blecher: Skanska är börsens mest undervärderade bolag

Byggbolaget Skanska har misslyckats rejält med att berätta för marknaden om de "enorma dolda värden" som finns i verksamheten. Det säger Carnegie Sverigefonds förvaltare Simon Blecher till Dagens industri. 

Han uppger vidare att Skanska borde kunna handlas upp 100 kronor och kräver tydligare besked från byggjätten i samband med veckans kapitalmarknadsdag. 

Blecher uppger att börsen endast sätter p/e-tal baserat på nedskrivningar och inte på reavinster. Enligt förvaltaren täcker börsvärdet idag tillgångarna inom fastighets-, bostads- och infrastrukturutveckling. Den klassiska byggverksamheten, som omsätter 150 miljarder kronor, sätts till 0 kronor. 

Blecher argumenterar även för att risken är låg och balansräkningen är stark i fallet Skanska.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här