Bolidens kronprins Erixon hoppar av styrelsen

Bolidens tilltänkta styrelseordförande, ledamoten Tom Erixon, kommer inte att ta över klubban nästa år då han överraskande valt att acceptera ordföranderollen i teknikjätten ÅF.
Bolidens kronprins Erixon hoppar av styrelsen - tom-erixon-900
Tom Erixon. Foto: Claudio Bresciani / TT

Som en följd av detta kommer Erixon att lämna Bolidens styrelse helt i vår, skriver Dagens industri som varit i kontakt med Erixon.

”Jag har under många år stått för uppfattningen att är man koncernchef i ett publikt bolag så har man kanske möjlighet att ha ett externt uppdrag men inte två, så det är klart att detta är ett val. Jag har gjort klart att jag inte står till förfogande för omval till Bolidens styrelse”, säger Erixon till Di.

I och med Erixons avhopp är det mest troligt att Bolidens nuvarande ordförande, 74-årige Anders Ullberg, föreslås att bli omvald vid vårens stämma. Ullberg har suttit på posten i 15 år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets