Boozt höjer återigen prognosen för rörelsemarginalen

E-handelsbolaget Boozt höjer på nytt marginalprognosen för 2020 efter ett starkt tredje kvartal som var bättre än väntat. Höst/vintersäsongen beskrivs ha startat bra med en förbättrad bruttomarginal, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Boozt
Foto: Boozt

”Vi fortsätter att se en positiv utveckling i vår verksamhet. Våra många nya kunder från våren/sommaren återkommer i samma höga grad som vi har sett historiskt, vilket bådar gott för att 2020-kohorten kommer bli ännu en stark och lojal kohort. Vi fortsätter också att se en lägre returgrad som drivs av den förändrade produktmixen, med stark tillväxt för kategorin män såväl som kategorierna barn, sport och skönhet”, säger VD Hermann Haraldsson i en kommentar.

Boozt räknar fortsatt med att omsättningstillväxten för 2020 blir 20-25 procent. Däremot har prognosen för den justerade rörelsemarginalen justerats till 4,5-5,5 procent. Vid rapporten för det andra kvartalet höjdes marginalprognosen till 3,5-4,5 procent, från tidigare 3-4 procent. Efter årets första kvartal var helårsprognosen en justerad rörelsemarginal på 1-3 procent.

För det tredje kvartalet väntas omsättningstillväxten bli i mitten av intervallet 20-25 procent. Den justerade rörelsemarginalen bedöms bli 5-6 procent.

”Det tredje kvartalet har alltid varit ett svårt kvartal från ett lönsamhetsperspektiv, eftersom det påverkas kraftigt av utförsäljning av föregående säsongskollektion. Att för första gången göra en solid vinst i detta kvartal, är ytterligare ett bevis på lönsamhetspotentialen i vår affärsmodell med ett högt genomsnittligt ordervärde i kombination med en optimerad samt anpassningsbar verksamhet och en välinvesterad plattform”, konstaterar Boozt-chefen.

Boozt uppger vidare att leveranser av höst/vinterartiklar från leverantörer ligger efter förra året på grund av covid-19-relaterade förseningar och avbokningar i leveranskedjan. Lagernivån ökar dagligen och utvecklingen förväntas fortsätta under de kommande månaderna. Den nuvarande lägre lagernivån innebär dock högre osäkerhet än normalt för helårsprognosen, uppger Boozt.

Boozt släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 18 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco