Borgenärer har vänt sig till domstol för att få betalt från Norwegian

Flera av Norwegians borgenärer har gått till domstol eller hotat med rättsliga åtgärder till följd av uteblivna betalningar. Det skriver irländska Irish Times som fått tag på juridiska handlingar, återger E24.
Borgenärer har vänt sig till domstol för att få betalt från Norwegian - norwegian-700_binary_6964070.jpg
I dessa handlingar står det att en brittisk domstol beordrat bolaget att betala 6,3 miljoner dollar till leasingbolaget Aviation Capital Group. Beloppet avser uteblivna betalningar för några av de 20 flygplan som Norwegian hyr genom dotterbolaget Drammensfjorden Leasing.

Det har också kommit in liknande krav på 5,9 miljoner dollar från leasingbolaget Wings Capital Partners för två andra flygplan som Norwegian hyrt.

Vidare framgår det också att flygfinansieringsbolaget Goshawk lämnat in krav på 2,2 miljoner dollar relaterat till uteblivna betalningar för en Boeing 737. Denna är hyrd av Norwegians andra dotterbolag Lysakerfjorden Leasing.

Norwegian fick i förra veckan andrum efter att konkursskyddet beviljats. Det inkluderar även de två omnämnda dotterbolagen.

Enligt en oberoende expertrapport från Deloitte väntas flygplanen bli återlämnade och Norwegian lär få betala en kompensationsavgift på 15 miljoner dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets