Börs-VD:ar vill se Liberalerna i en högerregering

I börs-VD:arnas drömregering ingår Liberalerna. Fler än 7 av 10 svarande på Affärsvärldens valenkät tycker att L bör ta plats i Rosenbad efter valet. En knapp tredjedel av de svarande vill se Sverigedemokrater på ministerposter.
Börs-VD:ar vill se Liberalerna i en högerregering - pehrson-kristersson
Foto: Paul Wennerholm / TT

Varken Ulf Kristersson eller Ebba Busch har kunnat ge besked om Liberalerna ska ta plats i Regeringskansliet, om det blir maktskifte. Börs-VD:arnas svar är dock tydligt: Liberalerna bör släppas in i regeringen.

Affärsvärlden har frågat över 200 VD:ar på Stockholmsbörsen om vilka partier som ingår i deras drömregering. 43 svarade och av dem vill 70% ha med Liberalerna i nästa regering. Över 60% av de tillfrågade hade röstat på Moderaterna om det var val idag. Och den konstellation som flest hade sett i regering är den gamla Alliansen, med M, KD, L och C.

Det näst populäraste regeringsunderlaget inkluderar Sverigedemokraterna. 17% vill se en regering bestående av L, KD, M och SD. Totalt är det 28% som vill se SD i en kommande regering.

VD:arnas populäraste drömregeringar % av svarande
C, L, KD, M 26%

L, KD, M, SD

17%
KD, M 14%
L, KD, M 14%
KD, M, SD 7%
S, C, L, M 5%

När Affärsvärlden frågade Stockholmsbörsens VD:ar vilken som var den viktigaste valfrågan svarade 9 av 10 utbyggd kärnkraft. Läs mer i artikeln: Börs-VD:ar: Ny kärnkraft är valets viktigaste fråga

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.