Börsen vänder ner

Stockholmsbörsen handlades i en oregelbunden tendens på torsdagen, i likhet med flera av de ledande europeiska börserna.

“USA, Europa och andra utvecklade ekonomier upprepar att Kina och andra tillväxtekonomiers valutainterventioner hindrar nödvändiga anpassningar av växelkurser för att minska de globala obalanserna, medan tillväxtekonomier beskyller extremt låga räntor för att skapa destabiliserande kapitalflöden. Samtidigt ger de låga räntorna i USA och Europa, samt utsikterna för ytterligare en runda av kvantitativa lättnade stöd för risktillgångar”, skriver Deutsche Bank.

Klockan 13.30 var OMXS30 oförändrad till noteringen 1.103,6. Omsättningen uppgick till 6,6 miljarder kronor. Efter att Wall Street öppnat ligger dock börsen på minus.

SKFB backade 0,6 procent till 155:50 kronor. Carnegie har sänkt rekommendationen för SKF till underperform från tidigare neutral.

“På grund av den starka utvecklingen för verkstadsaktier sedan början av september, ser vi en kortsiktig risk att starka rapporter för det tredje kvartalet inte är tillräckligt för att driva kurserna högre, vilket skulle vara en upprepning av andra kvartalets rapportsäsong”, skriver Carnegie.

ElectroluxB tappade 1,3 procent till 175 kronor,VolvoB sjönk 0,3 procent till 93:30 kronor ochSandvikvar 0,3 procent ned till 104:10 kronor.

I banksektorn var det blandad utveckling.Nordea, som innan dagens öppning hade stigit med 6,2 procent på en vecka, tappade 0,8 procent till 73:30 kronor.SEBA var 0,3 procent högre till 52:40 kronor medanSwedbankA steg 1,0 procent till 95:80 kronor.

Avanzatappade 5,2 procent till 226 kronor. Bolaget redovisade på morgonen ett resultat efter skatt på 61 miljoner kronor för det tredje kvartalet, jämfört med 59 miljoner motsvarande period ett år tidigare.

Orc Software sjönk 4,2 procent till 118:75 kronor efter att ha redovisat ett resultat före skatt på 17,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Enligt SME Direkts prognossammanställning väntades ett resultat före skatt på 25 miljoner kronor. Även omsättningen var något under förväntat.

Öresundsteg 6,8 procent till 113:50 kronor. Bolaget föreslog i samband med sin rapport en frivillig inlösen av var tionde aktie för 135 kronor.

Unibetvar 5,7 procent upp till 124:75 kronor. Enligt den franska tidningen Les Echos ska Unibet föra samtal kring ett samarbete med La Francaise des Jeux, den franska motsvarigheten till Svenska Spel.

Oriflameökade 2,9 procent till 451:80 kronor. Financial Times skriver på torsdagen att rykten tidigare i veckan om att L’Oreal tittar på Avon ska ha varit grundlösa. Oriflame samt brasilianska Natura är enligt tidningen istället potentiella förvärv för L’Oreal.

Bioinventsteg 4,6 procent till 27:20 kronor. Bolagets förlust minskade till 25,2 miljoner kronor under det tredje kvartalet jämfört med en förlust om 42,6 miljoner kronor motsvarande kvartal 2009.

VBGB klättrade 8,6 procent till 107:50 kronor efter en köprekommendation i senaste upplagan av Veckans Affärer. Tidningen rekommenderar sälj på Skistar, som tappade 4,0 procent till 131 kronor.

MQvar 5,7 procent högre till 29:60 kronor. SEB Enskilda har höjt riktkursen för MQ till 40 kronor från tidigare 37:50 kronor och upprepat rekommendationen köp.

Terminshandeln indikerar att börserna i New York ska öppna med uppgångar om 0,2 procent i eftermiddag.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.