Börsplus: Köpläge i dessa två aktier

En klassisk turn-around och en spelare i pressad bransch ger köptillfällen, enligt Börsplus.
Börsplus: Köpläge i dessa två aktier - penna-papper-aktier-700_binary_6976066.jpg

Pandora är en klassisk turn-around. En hatad aktie med nedpressade förväntningar innebär en chans till dubbling om man återfår lite av den forna glansen.

Det skriver Börsplus på fredagseftermiddagen, delar ut en köprekommendation, och tillägger att om Pandoras bolagslednings beska piller inte biter så kan aktien halveras igen.

Mekonomens bokslut 2019 kan ses som ett bevis på att bolaget är i en pressad bransch. Möjligheterna att kompensera motvind från externa faktorer som väder och valutor är begränsad. Men vi ser heller inga klara tecken på att lönsamhetsnivån är på väg att falla ytterligare.

Det skriver Börsplus på och sätter rekommendationen köp även här.

“De åtgärder som vidtas borde visa sig i något bättre marginaler under 2020, och det krävs inte mycket av den varan för att aktiens låga värdering ska hamna i fokus bland placerarna”, skriver Börsplus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.