Börsplus: Säkra hem vinsten i spelkoncernen

Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men Börsplus väljer att säkra hem vinsten efter en stark kursuppgång.

Spelkoncernen Stillfront fortsätter sin förvärvsresa. Bolaget köpte för en månad sedan amerikanska Storm8 för 2,9 miljarder kronor motsvarande sju gånger rörelsevinsten. Det skriver Börsplus i en analys på onsdagen där de ställer sig frågan om Stillfront kan bli en förvärvsmaskin likt Embracer.

“Stillfront har de senaste åren gjort en rad värdeskapande förvärv. Värderingen sticker inte ut som hög och chansen att Stillfront kan upprepa förvärvstricket framöver är god. En nyckelfråga är som sagt den ganska svårbedöma livslängden på spelen, även om bolaget hävdar att den är lång i många fall. Frågan är också om de superhöga marginalerna för Storm8 är här för att stanna. Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men efter en stark uppgång väljer vi att säkra hem vinsten. Risknivå är trots allt högre efter förvärvet. Rådet blir neutral”, skriver Börsplus i sin slutsats.

Börsplus gav sitt köpråd för Stillfront i juni i fjol.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här