Börsplus: Stamcellsbolaget en köpkandidat på nuvarande nivåer

Stamcellsbolaget Nextcell Pharmas satsning är seriös och folket bakom bolaget har kompetenserna som krävs för att driva projektet. Med läkemedelskandidaten Protrans i klinisk fas framstår värderingen av Nextcell som låg och uppsidan är betydande. Det skriver SVD Börsplus och rekommenderar köp.

”Bolaget har kommit längre än när vi tittade till det sist och värderingen är lägre. Som alltid passar den här typen av tidiga läkemedelsprojekt bara investerare som förstår att risken är mycket hög. Men givet den brasklappen tycker vi Nextcell är en köpkandidat på nuvarande nivåer”, heter det.

Nextcell genomför just nu en företrädesemission för att finansiera den fortsatta utvecklingen av Protrans. Med finansieringen löst är ett stort hinder passerat för bolaget, enligt SVD Börsplus.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.