Börsveckan: Köpvärd duo

En järnvägsspecialist och ett investmentbolag får köprekommendationer i veckans nummer av Börsveckan.
Börsveckan: Köpvärd duo - eastnine-jarnvag-700_binary_6961390.jpg

Börsveckan sätter köpråd på Railcare och Eastnine i den senast utgåvan, men rekommenderar att investerare avvaktar med NRC, Spectracure, Enea och NCAB.

Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Med en ljusning på såväl den svenska som den brittiska marknaden ser Railcare ut att vara på väg att lämna en svacka bakom sig.

”Orderboken är full och aktien lågt värderad”, skriver Börsveckan och sätter köp.

Norska NRC dubblar omsättningen efter ett stort förvärv och marknaden ser gynnsam ut. Samtidigt lämnar vd och balansräkningen är minst sagt ansträngd så Börsveckan tar inte ut någon seger i förskott och avvaktar.

Spectracure har god potential inom sin marknad men det är långt kvar att gå – och aktiekursen har gått i förväg.

”Sammantaget ser Spectracure ut som ett spännande bolag men dagens börsvärde förutsätter ingenting mindre än succé och det skapar en enorm nedsida i aktie om så inte blir fallet om några år. Avvakta med aktien”, skriver Börsveckan.

Eastnine är på väg att gå från att vara ett investmentbolag till ett renodlat baltiskt fastighetsbolag. Börsveckan tror att man ska ta rygg på grundaren och storägaren Peter Elam Håkansson och sätter köpstämpel på aktien.

IT-bolaget Enea har på senare tid ökat förvärvsaktiviteten och det ser ut som att bolagen man köpt levererat goda resultat. Dessutom minskar beroendet av Nokia och Ericsson. På minuskontot finns en underliggande vinst som utvecklas svagare än Börsveckans estimat och utsikterna är inte helt enkla att förstå. Börsveckan väljer att avvakta.

Mönsterkortbolaget NCAB avslutade 2018 med flaggan i topp men inledningen på 2019 är inte lika övertygande. Värderingen av bolaget känns rimlig, om inte något i överkant.

”Efter kursrallyt ser vi framför oss en lugnare kursresa och rådet blir att avvakta”, skriver Börsveckan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.