Börsveckan: Tre aktier med köpläge

Tre aktier får köpråd i veckans nummer av Börsveckan.
Börsveckan: Tre aktier med köpläge - borsen-aktier-analys-700_binary_6970170.jpg

Köp Hexatronic, Generic Sweden och Calliditas, men sälj Powercell och Diadrom. Det är råden som Börsveckan ger i det senaste numret.

Penetrationen för höghastighetsinternet är fortfarande låg i Europa och Hexatronic har en växande del av omsättningen utomlands även Skandinavien fortfarande är huvudmarknad. Med en förhållandevis låg värdering sett till utsikterna för tillväxt och en med en skuldsättning som ger förvärvsutrymme, blir rådet köp.

Generic Sweden, som bedriver telekomverksamhet med fokus på områden där det ställs höga krav på tillförlitlighet, har rusat under året på First North. Men tåget har inte gått, menar Börsveckan, för bolaget vars affärsmodell ger återkommande intäkter från en bred kundbas. I kombination med stigande marginaler och hög skalbarhet ger det köpläge i aktien.

Även forskningsbolaget Calliditas har gått starkt under året, men även här menar Börsveckan att aktien har mer att ge.

“Calliditas har många bra egenskaper”, skriver tidningen och lyfter bland annat fram stärkt balansräkning, positiva regulatoriska besked och partneravtal.

En annan kursraket är bränslebolaget Powercell men här är det mer tveksamt om det finns mer uppsida kvar i aktien.

“Summa summarum så gillar vi å ena sidan bolaget och dess utsikter med flera användningsområden och en växande marknad globalt, men värderingen har sprungit iväg alldeles för mycket och det är läge att sälja denna aktie för de som varit med på resan det senaste året”, skriver tidningen.

Diadrom har visat bra omsättningstillväxt men en vinstvarning inför det fjärde kvartalet gör att osäkerheten inför 2020 har gått upp.

“Allt sammantaget så bedömer vi att Diadroms värdering är rimlig i nuläget”, skriver Börsveckan och ger rådet att avvakta i mjukvaru- och konsultleverantören

Även för Medicover ges rådet att avvakta. Vård- och diagnostikbolaget är väl positionerade att dra nytta av det sker en snabb utveckling av marknaden för omsorg och vård Östeuropa. Men värderingen är, trots en snabb tillväxttakt hög, och pengarna rinner inte vidare ner till sista raden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.