Börsveckan: Triss i köpråd

I veckans nummer lämnar Börsveckan tre köprekommendationer.

Börsveckan köprekommenderar i senaste numret Concentric och H&M.

“Vi ser Concentric som ett kvalitativt företag och givet dess avkastning och skalbarhet är multipeln runt p/e 14 lockande. Efterfrågan kommer att variera och just nu är utsikterna mörk. Detta plus oron kring Kina gör att aktien kan falla mer på kort sikt. Vi bedömer att man kan nyttja kurspressen till att köpa”, skriver Börsveckan, enligt Six.

Vad gäller H&M har kursen varit pressad av rykten om svaghet inför nästa rapport samt sänkta rekommendationer. Kortsiktig svaghet kan, givet bolagets solida utsikter, utgöra ett köpläge, menar tidningen.

Spelleverantören Evolution Gaming får upprepat köpråd, med en riktkurs på 190 kronor aktien. Det finns en hel del tillväxtmöjligheter att utforska i Evolution Gaming, enligt tidningen, och trots att aktien steg med 20 procent under torsdagen efter att bolaget kom med en stark rapport är det inte för sent att köpa aktien.

Spelbolaget Cherry och ÅF får avvakta-rekommendationer och för Verisec sänks rekommendationen från köp till neutral.

Cherry kan vända till vinst nästa år, men frågan är om vinsterna blir stora nog för att driva upp aktien ytterligare efter årets kurslyft på 30 procent.

Vad gäller ÅF skriver tidningen att skuldsättningen ligger på den övre delen av det intervall som styrelsen önskar. ÅF har dessutom flera gånger justerat ner värdet på de förväntade tilläggsköpeskillingar som ska utbetalas.

Verisecs omsättning ökar, men med ett kurslyft på 67 procent är potentialen begränsad, enligt tidningen.

I Mindmancer finns “inget uppenbart köpläge” i nuläget utan tidningen avvaktar innan det blir några rekommendationer om eventuella “chansköp”.

Modellportföljen Börsveckanportföljen säljer hela innehavet i Peab och köper samtidigt in Lifco som nytt innehav.

Portföljen består för närvarande av Byggmax, Evolution Gaming, Handelsbanken, Lifco, Nordax, Sandvik, Sobi och Unibet. Därutöver har man en kassaandel på 17 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.