Bostadsspekulanter allt hetare i budgivningen

Bostadsspekulanter har varit betydligt mera aktiva i budgivningen under inledningen av 2020 jämfört med samma period föregående år.

Statistik som Hemnet sammanställt visar att den genomsnittliga budpremien – det vill säga skillnaden mellan utgångs- och slutpris – har under inledningen av 2020 legat på 6,9 procent för bostadsrätter i riket. Detta är 2,8 procentenheter högre än motsvarande period i fjol.

“Den ökande budpremien är ett tydligt tecken på en pigg marknad där man verkar ha skakat av sig tidigare oro. Vi har sett att utbudet av bostadsrätter minskar och detta leder generellt till högre tryck på de bostadsrätter som är till salu”, skriver Erik Holmberg, marknadsanalytiker i en kommentar.

I Stockholms län ligger samtidigt budpremien på 10,3 procent, 4,4 procentenheter högre än föregående år. I Västra Götaland, 1,7 procentenheter och Skåne län, 1,9 procentenheter, är skillnaderna lägre.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här