Braincool har slutfört rekryteringen av covid-19-patienter

Medicinteknikbolaget Braincool har rekryterat elva covid-19-patienter för en studie på SÖS i Stockholm.
Braincool har slutfört rekryteringen av covid-19-patienter - sodersjukhuset-sos-900
Södersjukhuset. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Rekryteringen har skett under maj till och med juli. Patienterna kommer att ingå i en studie med bolagets produkt Braincool System för att behandla hög och återkommande feber.

”Utfallet av studien har varit mycket bra med hänsyn till produktens ”performance”. För samtliga patienter har produkten framgångsrikt lyckats bryta febern och patienterna har överlevt”, skriver Braincool.

Studien kommer också att leda till två publikationer. Studien har också stöd av Vinnova vilket gör att Braincool inte belastas med kostnader.

”Studien har tydligt visat att vår produkt kan bidra till att bryta svår återkommande feber. Det leder till ett bra underlag för att använda produkten såväl för covid-19 som sjukdomar vid framtida pandemier och patienter med neurologisk feber”, uppger Braincools vd Martin Waleij.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco