Branschföreningen för onlinespel är försiktigt optimistisk efter regeringens avgång

Den svenska branschföreningen för onlinespel, BOS, bedömer att den regeringens avgång kan ha positiva implikationer på spelindustrin överlag. Det rapporterar Igamingbusiness.
Branschföreningen för onlinespel är försiktigt optimistisk efter regeringens avgång - natkasino-900
Branschföreningens generalsekreterare Gustaf Hoffstedt har uppgett att eventuella förändringar när det kommer till vilka som sitter på ministerposterna och beslutar om spelregleringar kan leda till en positiv påverkan på industrin.

Branschföreningen bedömer att regeringen har haft för avsikt att lägga fram ett brett spelförslag till Sveriges riksdag innan nästa års val, med ännu fler restriktioner. Man menar att det blir omöjligt att lägga fram ett sådant nu, även om förberedelser kan fortsätta.

Samtidigt kan införandet av en övergångsregering och en period med talmansrundor leda till att gynnsamma kortsiktiga processer för spelindustrin fördröjs. Det kan till exempel bli svårt för övergångsregeringen att antingen förlänga eller avsluta de tillfälliga coronaregleringarna som är i kraft till den 14 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets