Bravidas vd säljer aktier för över 18 miljoner

Installationsbolaget Bravidas vd Mattias Johansson har sålt aktier för 18,5 miljoner kronor i företaget.

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Försäljningen av 223.000 aktier gjordes under tisdagen till en snittkurs om cirka 83:09 kronor.

Efter försäljningen äger han 644.565 Bravida-aktier enligt ägardatatjänsten Holdings. Bravida-chefen sålde således drygt 25 procent av sitt innehav.

Bravida offentliggjorde sin delårsrapport för det första kvartalet 2019 i tisdags.

Mattias Johansson uppger i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt att han har en lång historia i bolaget och köpte sina första aktier 2001, innan Bravida börsnoterades 2015.

“Jag har aldrig tidigare sålt aktier och nu var det läge att vikta ned lite. Det är inte bra att ha alla ägg i en korg. Jag behåller 75 procent av aktierna och jag har inga planer på att sälja fler aktier”, säger han.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här