Brittisk försäkringsjätte köper avdelning inom AIG

En affär, värd över 250 miljarder kronor, mellan försäkringsjättarna Prudential Plc och American International Group Inc (AIG) är i hamn.

Storbritanniens största försäkringsbolag Prudential Pic har gått med på att betala 35,5 miljarder dollar för den asiatiska livförsäkringsavdelningen inom den amerikanska försäkringsjätten AIG.

Av dessa betalas 25 miljarder dollar i kontanter och 10,5 miljarder i aktier, skriver bolaget i ett pressmeddelande idag.

Summan överstiger den sammanlagda siffran av över 20 tidigare affärer som AIG genomfört sedan banken räddades från konkurs hösten 2008.

Prudentials köp är också den största affären i världen hittills i år.

– Det är väldigt goda nyheter för AIG och ett stort steg mot en snabb återbetalning till de amerikanska skattebetalarna, säger Societe Generales analytiker Emmanuelle Cales till Bloomberg.com.

Efter att köpet offentliggjordes steg AIG med 2,45 dollar eller 9,9 procent. Prudential föll i sin tur med 12 procent.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets