Bulten genomför avveckling av rysk verksamhet

Verkstadsbolaget Bulten har ingått avtal om att avyttra sin verksamhet i Ryssland till det ryska bolaget Car Seats, samt tecknat avtal om inlösen av den ryska fordonstillverkaren Gaz samtliga aktier i ett joint venture-bolag som ägts gemensamt sedan 2012.
Bultens VD Anders Nyström.
Bultens VD Anders Nyström. Foto: Bulten

”Det är bra att vi på kort tid har kommit fram till en lösning. För oss innebär det att vi nu till 100 procent kan fokusera på långsiktigt uthålliga marknader”, säger Anders Nyström, VD och koncernchef för Bulten.

Köpeskillingen motsvarar cirka 10 miljoner kronor, men den finansiella nettoeffekten på resultatet uppgår till -85 miljoner, vilket kommer belasta första kvartalet.

Emellertid kommer den årliga omsättningen inte att påverkas då den ryska verksamheten endast motsvarat 1,6% av den totala försäljningen, skriver bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco