Bulten ökar omsättningen men minskar vinsten

Verkstadsbolaget Bulten redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad vinst.
Bulten ökar omsättningen men minskar vinsten -
.

Omsättningen steg 1,4 procent till 821 miljoner kronor (810).

Rörelseresultatet blev 43 miljoner kronor (58), med en rörelsemarginal på 5,2 procent (7,2).

Resultatet före skatt var 22 miljoner kronor (59).

Resultatet efter skatt blev 9 miljoner kronor (44), en minskning med 79,5 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,63 kronor (2,12), vilket innebär en minskning med 70,3 procent mot föregående år.

Orderingången landade på 688 miljoner kronor (733), en minskning med 6,1 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 63 miljoner kronor (-57).

”Året började starkt för Bulten och var i linje med den höga orderingången i slutet av 2019. Därefter har läget för Bulten och den globala fordonsindustrin förändrats radikalt till följd av effekterna av covid-19. Redan i februari avstannade bilproduktionen i Kina och under mars stängde de flesta av Bultens kunder sina produktionsenheter i Europa och Nordamerika. Som konsekvens har Bulten haft betydligt lägre produktion och försäljning än planerat under första kvartalet. Nedgången i marknaden har återspeglats i kvartalets orderingång och nettoomsättning, effekterna har delvis uppvägts av förvärvet av PSM”, skriver bolagets vd Anders Nyström i rapporten.

“Rådande osäkra produktionsläge inom fordonsindustrin gör att utvecklingen de närmaste månaderna är fortsatt svår att förutse. I slutet av kvartalet började dock fordonsproduktionen i Kina återhämta sig efter covid-19, men är ännu inte tillbaka på tidigare nivåer”, fortsätter han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.