Candelaria och Chapada i fokus i Lundin Minings rapport

Gruvbolaget Lundin Mining väntas rapportera ett förbättrat resultat för det tredje kvartalet, jämfört med det svaga andra, enligt analytikerkåren.

“Vi räknar med förbättrade operativa resultat i det tredje kvartalet då brytningen i Candelaria återvänder till höghaltiga områden efter raset 2017”, skriver RBC Capital Markets inför rapporten, med hänvisning till den chilenska koppar- och guldgruvan.

De riktigt stora nyheterna från Lundin Mining har delvis redan kommit, då en så kallad teknisk rapport om nyförvärvet Chapada i Brasilien offentliggjordes tidigare i oktober.

“Den uppdaterade rapporten möttes av ett kollektivt ryck på axlarna, med siffror som var något svagare än väntat”, skriver RBC.

Fokus i den kommande rapporten ligger, utöver på Candelaria, på integrationen av Chapada och produktionen framöver, enligt Kepler Cheuvreux.

“Vi fokuserar även på kommentarer om zinkexpansionen vid Neves Corvo”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering.

Zinkexpansionsprojekt vid Neves-Corvo i Portugal har försenats flera gånger och de beräknade kostnaderna har skruvats upp från ursprungliga 257 miljoner euro till den senaste uppskattningen om 380 miljoner euro.

Enligt Infront Datas sammanställning av sex analytikers prognoser väntas i genomsnitt en vinst före skatt på 91 miljoner dollar, upp från 21 miljoner för ett år sedan och väsentligt över det andra kvartalets -14 miljoner dollar.

Intäkterna väntas landa på 531 miljoner dollar (380) och nettoresultatet på 61 miljoner (9).

Rapporten publiceras på onsdagen 23 oktober efter Torontobörsens stängning, alltså efter klockan 22 svensk tid. En telefonkonferens för media och analytiker hålls klockan 14 på torsdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här