Cannabisbolag godkänt för handel på Spotlight

Odi Pharma, som är verksamt inom medicinska cannabisprodukter, har fått preliminärt godkänt för notering av bolagets aktie på handelsplattformen Spotlight Stock Market. Inför noteringen genomför bolaget en nyemission om cirka 25 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Odi Pharma är en producent av färdiga medicinska cannabisprodukter med huvudfokus på försäljning till kunder och patienter genom apotek via grossistdistributörer. Bolaget kommer till en början att fokusera på etablering och distribution av produkter på den polska marknaden.

Vidare fokuserar företaget på att utbilda olika distributörer i Polen, utveckla varumärket samt förstå de juridiska ramarna när de utvecklas i Europa.

Odi Pharma har under det senaste året upparbetat två avtal, med Aphria och Neuca, samt genomfört uppstarten av verksamheten. Odi Pharma uppskattar att de första produkterna kommer att vara redo för marknaden i mitten av år 2020.

Huvudsyftet med noteringen är att finansiera de första ordrarna av råmaterial från Aphria samt att finansiera etablering av den polska strategin.

Teckningskursen uppgår till 9:20 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till 115 miljoner kronor före kapitaltillskottet på 25 miljoner kronor.

Teckningstiden i nyemission inleds den 16 december och avslutas den 30 december. Odi Pharma har på förhand skriftligen avtalat om cirka 70 procent av nyemissionen genom teckningsförbindelser. Emissionslikviden är avsedd att finansiera råmaterial, varumärkes- och produktmedvetenhet i Polen samt utbildning och anställning av nya medarbetare.

Första beräknade handelsdag på Spotlight Stock Market är den 23 januari.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.