Carnegie: Kontanthanteringsbolaget inte längre köpvärt

Carnegie sänker sin rekommendation på Loomis till behåll (köp) samt sänker riktkursen till 255 kronor (300).
Loomis
Loomis är stora inom värdetransport men också mer avancerade kontanthanteringstjänster så som uppräkning, kvalitetskontroll, förvaring och paketering av sedlar och mynt. En dryg femtedel av intäkterna kommer från logistiken runt uttagsautomater. Koncernen sysselsätter mer än 25 000 anställda.
Loomis intäkter sjönk med 25 procent i april jämfört med samma period föregående år. Den europeiska marknaden hade ett större tapp jämfört med USA. Carnegie spår att det kommer ta lång tid för bolaget att återhämta sig och man förväntar sig även att intäkterna backar 30 procent under andra kvartalet. För Europa är estimatet på -35 procent.

I USA går det dock hyfsat bra med tanke på omständigheterna och man förväntar sig en organisk försäljningsnedgång med 13 procent under andra kvartalet.

Carnegie spår nu en begränsad uppsida för Loomis och fruktar fler negativa nyheter för bolaget och sänker därför sin rekommendation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.