Carnegie ser begränsad uppsida i Instalco – aktien faller

Carnegie sänker rekommendationen för installationsbolaget Instalco till behåll från köp på grund av att man ser en begränsad uppsida på kort sikt. Det framgår av en analys.
Instalco
Här har Instalcos nyligen förvärvade dotterbolag Norrtech utfört en installation av en fjärrvärmecentral. Umeå företaget Norrtech förvärvades i april i år och hade en omsättning på cirka 36 miljoner 2019 med 16 anställda.
Enligt analyshuset väntas Instalco operativt fortsätta att växa betydande i Norden men den starka prestation som man uppvisat återspeglas nu i värderingen. Det begränsar uppsidan i närtid.

Däremot höjs riktkursen till 465 kronor (410), med anledning av att vinstestimaten för 2021-2023 reviderats upp med 3-4%. De höjda estimaten är ett resultat av Instalcos nyligen genomförda förvärv och en något mer positiv hållning avseende bolagets marginaler på kort sikt och organiska tillväxt.

Instalco handlas på en ev/ebita för nästa år på 33 gånger, vilket är väl över jämförelsegruppens 28 gånger. Men enligt Carnegie går detta att motivera givet den snabbare tillväxten.

Carnegies sänkta rekommendation får effekt på Instalcos aktie som backar 8,5% på Stockholmsbörsen under onsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.