Christen Ager-Hanssen stämmer Kinnevik på 154 miljoner kronor

Den norska affärsmannen Christen Ager-Hanssen stämmer Kinnevik på nästan 155 miljoner kronor för Metro-köpet, skriver Dagens industri.

Det handlar om att Ager-Hanssen anser att Kinnevik skönmålade budgeten för Metro 2017 när det såldes till Hanssens investmentbolag Custos. Budgeten pekade mot en vinst på 4,8 miljoner kronor. Istället blev det en brakförlust på 61 miljoner kronor för året.

”Under Kinneviks förberedelser i att sälja aktierna i Metro har Metros finansiella resultat manipulerats av Kinneviks transaktionsgrupp och Kinneviks transaktionsgrupp har i samband med förvärvsavtalet och förvarvsdagen haft kännedom om att Metros finansiella status varit så dålig att årsresultatet för år 2017 skulle landa på mer än minus 50 miljoner kronor”, skriver norrmannen i stämningen.

Metro försattes i konkurs i februari efter ett misslyckat rekonstruktionsförsök.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.