Clas Ohlsons försäljning sjönk i december

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons försäljning i december minskade med 14% till 1 108 miljoner kronor (1 285). Den organiska tillväxten uppgick till -10 procent.
Clas Ohlson
Försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta sjönk med 10%, uppger Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

”Försäljningen i december har tydligt påverkats av pandemin, där skärpta restriktioner i nära anslutning till årets viktigaste försäljningsperiod gjorde att kundtrafiken till våra svenska butiker sjönk ytterligare. Med en lägre kundtrafik och försäljning har vi lagt särskilt fokus på att upprätthålla en säker handel och god lönsamhet, bland annat genom reducerade kampanjaktiviteter”, säger Pär Christiansen, tillförordnad VD och koncernchef.

Försäljningen online steg med 45% till 108 miljoner kronor (75), vilket gör att bolaget för verksamhetsåret fortsatt ligger i linje med målet för e-handeln.

Vid periodens utgång uppgick det totala antalet butiker till 229 (232).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco