Cloetta tecknar nya kontrakt

Konfektyrbolaget Cloetta har vals som ny lösgodisleverantör till Bergendahls Foods som sagt upp avtalet med Candyking. Cloetta har även tecknat kontrakt med ÖoB.

Det bekräftar Bergendahls informationsansvarige Mikael Lagerwall och Cloettas Jacob Broberg för SIX News.

”Vi kommer inte att förnya avtalet vad gäller lösgodis med dem när det löper ut. Istället har vi valt Cloetta som ny leverantör framöver”, säger Lagerwall.

Bergendahls Food säljer till koncernens egna butiker Citygross och Eko, men också fristående butiker som Matöppet och Den Svenska Matrebellen.

”När det gäller de fristående kunderna som Svenska Matrebellen och Matöppet så styr vi inte hela deras inköpsaffär. Så man kan inte säga att från och med nu kommer allt lösgodis hos alla som ingår i Den Svenska Matrebellen komma från Cloetta. Däremot kan man säga att Bergendahls Food har valt Cloetta som ny leverantör av lösviktsgodis”, påpekar Lagerwall.

Enligt Candyking motsvarar det tappade kontraktet med Bergendahls cirka 4 procent av deras årsomsättning som uppgick till 1.769 miljoner kronor 2014. Det motsvarar cirka 71 miljoner kronor per år.

SIX har talat med Cloettas informationsdirektör Jacob Broberg som bekräftar uppgifterna för SIX News. Broberg tillägger även att de tecknat ett kontrakt med ÖoB, tidigare Överskottsbolaget.

”Vi började med Coop Sverige här från första januari i år och när vi nu har sett att det fungerar bra så har vi naturligtvis börjat titta efter fler möjligheter. Då har Bergendahls visat oss sitt förtroende och vi har också tagit ytterligare ett mindre kontrakt i Sverige, nämligen ÖoB”, säger Broberg.

”För oss som Cloetta-koncern är det två mindre kontrakt, de är inte alls av samma dignitet storleksmässigt som Coop Sverige. Men det visar att vår modell med plockgodis fungerar och verkar vara uppskattad”, säger Broberg.

Broberg påpekar också att man inte kan ta den försäljningssumman som Candyking tappar och applicera direkt på Cloettas omsättning eftersom Cloetta även säljer godis till Candyking.

”Nettosiffran blir lägre så exakt vad den är vill jag inte säga nu. Det får vi titta på”, säger Broberg.

Frågan om bolaget jobbar på att bli leverantörer även åt Ica-Gruppen lämnas obesvarad.

”Nu har vi visat att Coop Sverige fungerar och är stabilt. Nu har vi börjat försiktigt att titta på andra kontrakt. Vi tar det försiktigt i lugn och ro och vill inte spekulera i något framöver alls”, säger Broberg.

Candykings Coop Norge-kontrakt är inte Cloetta ny tagare av, bekräftar Broberg.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.