Com Hem föreslår återköp av egna aktier

Com Hem föreslår ett antal åtgärder med syfte att öka aktieägarnas avkastning.

Som en engångsåtgärd föreslås ett aktieinlösenprogram uppgående till cirka 500 miljoner kronor, att beslutas av en extra bolagsstämma. Den extra bolagsstämman är planerad till den 10 mars.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare föreslås återköp av egna aktier för upp till 1 miljard kronor. Mandatet gäller till årsstämman nästa år. Styrelsens avsikt är att därefter på årsbasis föreslå återköpsprogram av motsvarande storlek.

Villkoren för det föreslagna inlösenprogrammet kommer att anges i kallelsen till den extra bolagsstämman, som offentliggörs den 12 februari 2015.

LionTree Advisors har agerat finansiell rådgivare till Com Hem.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.