Concentric miljardköper amerikanska EMP

Verkstadsbolaget Concentric har förvärvat amerikanska Engineered Machined Products, EMP, för 1 260 miljoner kronor kontant.
Konsumtion, pengar
Foto: TT
EMP är en ledande aktör inom elektriska och mekaniska vatten- och oljepumpar, elektriska fläktar, kylsystem och precisionsbearbetade komponenter. Concentrics menar att man genom förvärvet stärker sitt utbud inom elektriska produkter, inklusive elektriska fläktar, elektriska olje- och vattenpumpar.

”Vi är nu på väg att slå vårt ambitiösa mål att ha 20% av vår försäljning från elektriska produkter till 2025. EMP är primärt verksamt i Nordamerika och därmed finns betydande tillväxtmöjligheter genom att öka deras geografiska räckvidd baserad på vår globala närvaro och säljstyrka. Eftersom EMP också har relationer med ett antal nyckelkunder på Concentrics marknader kommer vi tillsammans kunna skapa ett mer attraktivt erbjudande till dessa kunder samtidigt som Concentric också får tillgång till nya kunder och plattformar på våra nuvarande marknader”, uppger VD David Woolley i en kommentar.

EMP har varit ett familjeägt bolag. Verksamheten väntas i år omsätta 1 095 miljoner kronor och redovisa ett justerat ebitda-resultat om 147 miljoner. Affären väntas slutföras den 29 oktober. Förvärvet kommer att finansieras genom befintlig kassa och genom ett lån på 1 072 miljoner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco