Coor föreslår extrautdelning

Fastighetsservicebolaget Coor redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var däremot lägre än väntat. Bolaget ökar utdelningen.
Coor föreslår extrautdelning - coor-700_binary_6973450.jpg

Omsättningen steg 4,6 procent till 2 732 miljoner kronor (2 613). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 2 752.

Det justerade ebita-resultatet uppgick till 152 miljoner kronor (135).

Rörelseresultatet blev 74 miljoner kronor (55), väntat rörelseresultat var 102. Rörelsemarginalen var 2,7 procent (2,1).

Resultatet före skatt var 57 miljoner kronor (60), analytikerkonsensus 83.

Resultatet efter skatt blev 42 miljoner kronor (42), analytikerkonsensus 62.

Resultat per aktie hamnade på 0,4 kronor (0,4).

Coor föreslår 4,40 kronor i utdelning (4,00), väntat 4,25. Utdelningen består av en ordinarie på 2,20 kronor per aktie och en extrautdelning på 2,20 kronor per aktie.

Bolaget har under året tillämpat effektiviseringar som varit bidragande till att marginalen höjts.

“Tydligast syns resultat av effektiviseringsarbetet i den svenska verksamheten, men även Norge och Finland stärker sina marginaler under årets sista kvartal. Den danska verksamheten levererar däremot inte tillfredsställande lönsamhet och lider fortfarande av eftersläpningar i sitt arbete med inre effektivitet efter de senaste årens kraftiga tillväxt. Åtgärder för att komma tillrätta med bristande effektivitet och lönsamhet i Danmark pågår och förväntas ge resultat under 2020” skriver vd Mikael Stöhr i rapporten.

Coor-chefen skriver vidare under utsikter om att intresset är stort och efterfrågan god på marknaden. Han ser också intressanta affärsmöjligheter i hela Norden.

“Vår uppfattning är att utsikterna för tillväxt, lönsamhet och kassaflöde i linje med våra målsättningar över tid är goda”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.