Coor förvärvar affärsområde från Veolia

Fastighetsservicebolaget Coor förvärvar Veolia Technical Management, ett affärsområde inom Veolia Sverige. Prislappen är 180 miljoner kronor och förvärvet finansieras inom ramen för Coors existerande finansiering, framgår det av ett pressmeddelande.
Coor förvärvar affärsområde från Veolia - annacarin-grandin-coor-900
AnnaCarin Grandin. Foto: Coor
Det handlar om en inkråmsöverlåtelse och består framför allt av fyra större kundkontrakt. Affärsområdet har en årlig omsättning på cirka 500 miljoner kronor.

”Förvärvet av verksamheten inom affärsområdet Veolia Technical Management passar väl in i Coors nordiska tillväxtstrategi och Coors position som nordisk marknadsledare inom IFM stärks ytterligare. Veolia Technical Management är en välskött verksamhet med stort fokus på hållbarhet, högt tekniskt kunnande, ofta i kritiska produktions- och infrastrukturanläggningar. Vi ser verkligen fram emot att välkomna 250 nya medarbetare till Coor”, kommenterar Coors vd AnnaCarin Grandin.

Förvärvet är föremål för sedvanlig prövning av konkurrensmyndigheten och också villkorat av att befintliga kunder ger sig samtyckande till övertagande av respektive kundkontrakt. Affären förväntas vara klar i slutet av det tredje kvartalet i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets