Cybersäkerhetspionjären McAfee ska noteras på Nasdaqbörsen

Cybersäkerhetspionjären McAfee, kända för sina antivirussystem, har ansökt om att notera sig på Nasdaqbörsen. Det framgår av ett SEC-dokument, rapporterar Seeking Alpha.
Cybersäkerhetspionjären McAfee ska noteras på Nasdaqbörsen - wall-street_binary_6867183.png
Hur många aktier som ska erbjudas anges inte i dagsläget.

Vid slutet av juni hade McAfee 86 procent av de 100 största amerikanska bolagen och 78 procent av de 500 största som kunder.

Under räkenskapsåret 2019 hade bolaget 2,64 miljarder dollar i omsättning, 236 miljoner dollar i förlust och 799 miljoner dollar i justerat ebitda-resultat. Första halvåret 2020 hade de 31 miljoner i nettoresultat och 1,4 miljarder dollar i intäkter.

McAfee köptes upp av Intel under 2011 för 7,7 miljarder dollar. Därefter kom TPG in som majoritetsägare genom att köpa 51 procent under 2016 och året efter köpte Thoma Bravo en minoritetspost.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.