Dagens nya köpråd

Nya köpråd från analyshusen avslutar veckan inför att rapportsäsongen drar igång på riktigt.
Dagens nya köpråd - penna-analys-900
Foto: TT

Carnegie inleder bevakningen av Intrum med rekommendationen köp och riktkurs 200 kronor.

Det framgår av en analys. Aktien stängde i 125:50 kronor på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för fukthanteringsbolaget Munters till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks till 45 kronor från 54 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets höjer sin rekommendation för gruvbolaget Lundin Mining till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks dock till 50 kronor från 58 kronor. Det framgår av en analys.

Lundin Mining stängde på torsdagen till kursen 41:76 kronor på Stockholmsbörsen.

DNB Markets sänker sin även rekommendation för Tele2 till behåll från köp. Riktkursen är oförändrat 145 kronor. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för TF Bank till behåll från köp. Riktkursen sänks till 75 från 100 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev. TF Bank lade fram sin delårsrapport torsdag morgon och stängde på 69:80 kronor samma dag.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Troax till behåll från köp. Riktkursen sänks till 113 från 140 kronor.

Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 102:60 kronor på torsdagen och den har gått upp med nästan 22 procent den senaste månaden. Den är trots uppgången den senaste veckan ner 15 procent sedan årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets