Danske Bank mer än fördubblar riktkursen för Xvivo – som rusar på börsen

Danske Bank mer än fördubblar riktkursen för transplantationsbolaget Xvivo Perfusion till 408 kronor från 202 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
I analysen tar banken upp ett antal faktorer som verkar som drivare åt Xvivo; paradigmskiftet mot organdonation som är en marknad värd nio miljarder kronor, nya vd Dag Andersson som påskyndat de kommersiella aktiviteterna och förvärvet av Organ Assist som väntas driva på långsiktig tillväxt.

Danske Bank skriver att man räknar med att Xvivo kommer att ha tillväxten i fokus framöver. Denna väntas få stöd från prisökningar på engångsartiklar på 10-15 procent på årsbasis och en volymtillväxt driven av den decentraliserade kraften i organisationen.

Banken spår att bolaget når en miljardomsättning 2025 och uppvisar en stadig marginal på över 40% på lång sikt, vilket man tidigare mäktat med.

Xvivo-aktien stiger 8,1% till 259,50 kronor på tisdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.