DI: Dags att sälja blodanalysbolaget

Det är dags att sälja aktien i blodanalysbolaget. Det menar Dagens Industris analytiker Richard Bråse i en analys under vinjetten Veckans aktie.

Cellavision är efter de senaste åren kraftiga kursuppgång prissatt för perfektion samtidigt som jämförelsetalen blir tuffare.

“Det är svårt att se Cellavision som en strukturell säljkandidat så länge det inte tillkommer ny konkurrens. Men när förväntningarna har skenat iväg samtidigt som jämförelsetalen nu blir tuffare är det svårt att sätta annat än sälj”, heter det i analysen.

I en “normaliserad värdering” borde aktien rimligen kosta 250 kronor, att ställa mot rådande nivåer kring 360 kronor.

“Risken att säljstämpla ett strukturellt tillväxtcase med höga bruttomarginaler och en monopolliknande konkurrenssituation orkestrerat av en bevisligen skicklig vd får dock bedömas som hög”, avslutas analysen i måndagens tidning.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här