DI: Detta bäddar för köpläge i säkerhetsbolagen

Säkerhetsbolagen Securitas och G4S får en köprekommendation av Dagens industri förutsatt man tror på en begränsad coronaeffekt globalt.

Medan Securitas har tappat drygt en tredjedel av börsvärdet under coronaoron har G4S upplevt en halvering. Värderingen är nu attraktiv, bedömer Di.

”Sett till de snittprognoser som finns i dag handlas G4S till 6 gånger årets förväntade vinst på cirka 1,40 danska kronor, exklusive såld kontanthantering. Även vid en halvering skulle värderingen inte avskräcka. Utdelningen behålls dessutom oförändrad, vilket ger en direktavkastning på 10 procent”.

”Securitas handlas i sin tur till strax under tolv gånger vinsten och har en direktavkastning på 4 procent. För den som tror att coronautbrotten klingar av närmaste månaderna är det köpläge”, skriver tidningen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.