DI: Hugg in på börsnykomlingen

Lime, som säljer programvara för kundhantering, kan fortsätta växa länge och aktien är köpvärd. Det menar Dagens Industri som under vinjetten Veckans Aktie sätter köp på aktien.

“Med hög tillväxt, god lönsamhet och dessutom utdelning är vi beredda att hugga in på börsnykomlingen. Techbolaget kan nämligen fortsätta växa länge och aktien lär följa med”, motiverar tidningen.

Tidningen pekar samtidigt ut aktiens höga värdering som ett minus i utvärderingen.

“Sedan noteringen för ett knappt år sedan har kursen stigit med nära 80 procent och börsvärdet är nu 1,8 miljarder kronor för ett bolag som vi i år räknar med gör en nettovinst på knappt 33 miljoner kronor”, skriver Dagens Industri varefter det i analysen konstateras att det är nödvändigt att Lime fortsätter visa god tillväxt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här