DI: Köp skogsbolaget

Dagens Industri rekommenderar köp av aktien i Holmen.

“Den stabila intjäningen lockar och det finns goda chanser till uppvärderingar inom bolagets verksamheter inom förnybar energi. Lägg till en urstark finansiell ställning och en säker utdelning”, skriver Dagens Industris analytiker under vinjetten Veckans aktie.

Tidningens konstaterar även att Holmen hade en låg nettoskuld vid årsskiftet.

“Den urstarka finansiella ställningen med en skuldsättning som är långt under målet gör att utdelningen på 7 kronor måste anses som säker. En ytterligare kudde är återköpsprogrammet som högst sannolikt åter aktiveras om aktiekursen skulle falla tillbaka”, heter det i analysen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här