DI: Köpvärd mattrio på volatil börs

Bakkafrost, Midsona och Scandi Standard är en mattrio som gynnas av hälsotrenden, har rimliga värderingar och goda förutsättningar för hygglig avkastning även när börsen fortsätter vara volatil. Det skriver Dagens industri i en analys.
Midsona
Foto: Charlie Drevstam/Midsona

Medan Bakkafrost är ett norskt laxbolag är de två andra svenska bolag. Midsona, som i fjol hade ett mellanår, har under coronaoron gått bra. Försäljningen var 40 procent högre för årets två första veckor jämfört med i fjol.

”Hälften av ökningen var organisk och den andra hälften förvärvad. När den fullständiga rapporten släpps 28 april får vi veta mer. Även om det finns en hamstringseffekt i ökningen tror Midsona att fler kan välja att äta hemma även på lite längre sikt och har därför ökat produktionen”, skriver Di.

Kycklingproducenten Scandi Standard är en tidigare köprekommendation.

”Bolaget gynnas av hållbarhetstrenden, koldioxidavtrycket är bara en tiondel jämfört med nötkött. Att kyckling dessutom är billigare och nyttigare ger ytterligare pluspoäng”, skriver Di.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.