DI: Massatillverkaren är köpvärd

Massatillverkaren Rottneros är veckans aktie i Dagens industri. Bolaget får en köprekommendation på den försvagade svenska kronan, höga priset för pappersmassa och insynspersoner som köper aktien.

Di konstaterar dock att massapriset på senare tid har börjat svikta och att skogsbranschen är konjunkturkänslig. Men tidningen ser även megatrender som på längre sikt kommer driva efterfrågan och gynna Rottneros.

“Efterfrågan på långfibermassa är dessutom strukturellt stigande och att massapriset bör kunna ligga kvar på höga nivåer. Vi tycker därför att det är idé att ta rygg på bolagets insiders och lägga in en köporder”, skriver Di.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här