DNB: Bra läge att ta hem vinsten i investmentbolaget

Kursen i investmentbolaget har gått upp med över 40 procent sedan årsskiftet och därmed har det uppstått en "särskilt bra" tidpunkt att ta hem vinst.

Det menar DNB Markets som har sänkt sin rekommendation för Lundbergs till sälj.

DNB menar att många stjärnor har stått rätt för Lundbergs under 2019, exempelvis har lägre räntor dragit upp värdet på investmentbolagets fastighetsportfölj och dessutom har aktien gynnats av att den blev inkluderad i indexet OMXS Benchmark.

Aktien i Lundbergs handlas nära substansvärdet. DNB noterar detta samtidigt som banken förutser att investmentbolagets noterade portfölj kommer att gå ned med 7 procent under 2020. DNB:s riktkurs ligger på 360 kronor medan aktien handlas kring 372 kronor på fredagen.

DNB upprepar även sin profetia om att Lundbergs någon gång kommer att fusioneras med Industrivärden. Det är en fråga om när, inte om, detta kommer att ske, enligt DNB som fört liknade resonemang i tidigare analyser under året. En sådan transaktion skulle ta familjen Lundbergs makt till nya nivåer, men det dröjer nog ytterligare 3-5 år innan ett samgående förverkligas, heter det.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här